Wednesday, October 19, 2011

ÜLESANNE VI

Virtuaalkogukonnad
Viimaseks koduseks ülesandeks oli valida üks virtuaalkogukond ning seda lehte analüüsida. Oma virtuaalkogukonnaks valisin ma pisi.ee lehekülje. Sellele veebilehele saab siit. Otsustasin selle lehe kasuks sellepärast, et ise käin seal päris tihti, kuna endalgi kodus pisike näriline, kelle kohta on aegajalt vaja informatsiooni otsida või meelde tuletada. Sellelt lehelt saab vajaliku informatsiooni erinevate pisiloomade kohta. Kõikide loomade jaoks on eraldi foorumid, nagu küülikuküla ja rotipesa.


See leht on mõeldud eelkõige selle jaoks, et koguda informatsiooni pisiloomade, nende toitumise, haiguste ja käitumise osas. Samuti saab seal jagada oma kogemusi ja teadmisi teistega ning nõu anda, kuidas teatud olukordades toimida. Sellelt leheküljelt on võimalik ka informatsiooni hankida erinevate loomakliinikute kohta, kuhu saaks minna oma väikese närilisega. Samuti on võimalik sinna pilte üles laadida oma loomast ning vaadata teiste loomaomanike pilte. Selle lehe juures on kasulik ka see, et seal saab loomi ja erinevaid loomatarbeid müüa ja osta, sest seal on kuulutuste rubriik olemas.


Kui registreerida end pisi.ee kasutajaks, on võimalik ise foorumivestlustest osa võtta ja arvamust, teadmisi avaldada. Positiivne on aga see, et ka registreerimata on võimalik teiste postitusi jälgida ja kuulutusi lugeda.


Hea selle lehekülje juures on ka see, et kõik närilised on oma foorumis. Ning omakorda on nende foorumite alla jagatud erinevad kategooriad, nagu haigused, käitumine, toitumine jne. See tagab selle, et informatsiooni on võimalik kiiresti ja tõhusalt otsida.


Veebikeskkonnas on kirja pandud ka foorumi kasutamise reeglid ja tingimused. See peaks tagama selle, et inimesed suhtlevad omavahel viisakalt ega solva üksteist. Nii palju, kui mina seal käinud olen, ei ole ma näinud ebaviisakat käitumist. Väikeloomade omanikud käituvad üksteisega sõbralikult ja viisakalt ning siiamaani olen kogenud vaid abivalmidust ja head nõu.


Ma leian, et pisi.ee on kasulik kõikidele väikeloomade omanikele, nii algajatele, kui ka neile, kellel on juba aastate pikkune kogemus loomade kasvatamisega. Julgen soovitada kõikidele pisilooma omanikele.

No comments:

Post a Comment